Artrogeen basis

Opleiding

Arthrogene therapie is een specifieke onderzoeks- en behandelingsmethode gericht op het ongestoord functioneren van de wervelkolom (en de van daaruit vertrekkende zenuwen).

De therapeut zal naast vaak voorkomende klachten in de praktijk ook te maken krijgen met moeilijke casussen waarvan de oorzaak van de pijn is gelegen in een foutieve aansturing. Spieren kunnen foutief aangestuurd worden door het centraal zenuwstelsel en die daardoor overprikkeld raken.

Docent:
Erik Kienhuis

Deze cursus is een aanrader voor iedere therapeut die wil werken met verschillende disciplines. Als vooropleiding is vereist:

Studenten met fysiotherapie, een artsenopleiding of andere relevante vooropleidingen kunnen instromen in deze module.
Neem hiervoor contact op via administratie@prevenzis.nl.

Inhoudelijk

Deze cursus bestaat uit twee onderdelen: een basis- en een vervolgdeel. 

U zult in deze cursus de onbalans leren opheffen door middel van een uiterst zachte beweging en een subtiel gerichte mobilisering. Daardoor komt de cliënt weer tot een voor hem zo gunstig mogelijke houding en manier van bewegen. In de behandeling staat de wervelkolom met de uittredende zenuwen centraal. Centraal in deze cursus staat het verbeteren van de gewrichtsbewegingen in het hele lichaam.

De basiscursus Artrogeen wordt met een theorie- en praktijkexamen afgesloten.

Investering

De cursus omvat 9 lesdagen.
Prijs: € 2.087,- excl. BTW.

Aanbetaling bij inschrijving: € 150,- incl. BTW.
Betalingen gaan maandelijks per automatische incasso, startend een maand voor aanvang van de cursus. De laatste afschrijving vindt plaats een maand voor de laatste lesdag.

De eerste examens, zowel theorie als praktijk, zijn inbegrepen bij het studiegeld. Alle herkansingen voor het 4e jaar kosten € 75,-.

Geen ingeplande activiteit gevonden voor deze module.