Module 1: Triggerpoint introductie

Opleiding

Bent u (sport)masseur en heeft u behoefte aan verdere verdieping?

Prevenzis biedt u die mogelijkheid met een tweedaagse introductiecursus triggerpointtherapie. Tijdens deze boeiende dagen leert u enkele veel voorkomende triggerpoints te vinden en maakt u kennis met uitstralingspijn en het unieke pijnpatroon van triggerpoints. U zult onder de indruk raken van de mogelijkheden van triggerpointtherapie, net zoals Clair Davies, de auteur van het handboek Triggerpoint-therapie.

De praktijk wordt afgewisseld met theorie en er wordt geen examen afgenomen. Om toegelaten te worden tot de cursus is anatomische kennis van het menselijk lichaam een vereiste.

Docent:
Bonne Eigenhuis

 

Inhoudelijk

Een triggerpoint is een verkramping met een pijnlijke uitstraling, waardoor de vezel onder constante spanning staat. Triggerpoints zijn verhardingen in dwarsgestreepte spieren, die verantwoordelijk zijn voor een focale of gerefereerde pijn elders in het lichaam. Deze pijn kan heftig voelbaar zijn, maar kan door de cliënt ook omschreven worden als een zeurende pijn of als een doof en tintelend gevoel. Een bekwame therapeut heeft hiervoor ruime aandacht en zal naast de behandeling ook oefeningen meegeven om de spiervezels weer in optimale conditie te krijgen.

Tijdens deze introductiecursus leert u triggerpoints te vinden (en vooral te voelen!) bij uzelf en bij medestudenten. Het theoretische gedeelte wordt afgewisseld met praktijk. In het theoretische deel komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Geschiedenis triggerpointtherapie
  • Theorie triggerpointtherapie - referred pain
  • Oorzaken van myofasciale pijn
  • Aanleidende en onderhoudende factoren
  • Hoe stelt u prioriteiten
  • ICF

 Na het afronden van deze cursus kunt u uitstekend doorstromen naar de module 2: Triggerpoint specialist

 

Investering

Deze cursus bestaat uit twee lesdagen.

Prijs: € 334,- exclusief BTW.

 

Geen ingeplande activiteit gevonden voor deze module.