Module 2: Triggerpoint specialist

Opleiding

De populariteit van triggerpointtherapie is de afgelopen jaren enorm toegenomen vanwege de goede resultaten die bereikt worden.

Triggerpointtherapie is namelijk niet alleen een effectief hulpmiddel om pijnklachten te voorkomen en te bestrijden, maar ook om de onderliggende oorzaken op te sporen en te behandelen. Steeds meer (sport)masseurs verdiepen zich in triggerpointtherapie en verbreden daarmee hun kennis.

Docent:
Bonne Eigenhuis

Een goede anatomische kennis van het menselijk lichaam is een vereiste.
Voor deze module is als vooropleiding vereist:

  • Sportmasseur of gelijkwaardig, manueel praktizijn
  • Basiskennis triggerpoints: module 1 Triggerpoint introductie bij Prevenzis of een vooropleiding triggerpoints elders behaald.

 

 

Inhoudelijk

U krijgt anatomie van het spierstelsel en zenuwstelsel. Daarbij leert u de locatie, kenmerken en activatie van triggerpoints te herkennen met de daarbij behorende referred pain. In deze praktijkgerichte cursus komen zowel het bovenste kwadrant als het onderste kwadrant aan bod en u behandelt ruim 80 spieren. Gedurende de cursus gaat u het bijbehorende uitstralingsgebied steeds beter (her)kennen en leert u triggerpoints in het gehele lichaam op te sporen en te behandelen met verschillende technieken. Per twee lesdagen wordt steeds een bepaalde pijnregio behandeld.

Het accent ligt op manuele behandeltechnieken van de triggerpoints en nazorg, verschillende stretchmogelijkheden, spierkrachttraining en adviezen. Deze cursus wordt gegeven door Bonne Eigenhuis en wordt zonder toetsing afgesloten.

Aanbevolen literatuur:
Myofascial Muscle Chains
Trigger Points Praktisch deel 1: Bovenste kwardrant
Triggerpoints Praktisch deel 2 en 3: Onderste Kwadrant

 

 

 

 

Investering

De cursus bestaat uit 12 lesdagen. 
Prijs: € 2.100,- exclusief BTW. 

De aanbetaling bedraagt € 150,- incl. BTW. 
Betaling gaat maandelijks per automatische incasso, startend een maand voor aanvang van de cursus.
De laatste afschrijving vindt plaats een maand voor de laatste cursusdag.

 

 

Geen ingeplande activiteit gevonden voor deze module.